
Vendégváró kolbász különlegességek, amit mindenképp ki kell próbálnod!
Vendégeket vársz, de unod a szokásos hidegtálat?
Ha azt hinnéd, hogy a kolbászt csak kenyérrel katonázva lehet falatozni,
akkor van egy jó hírünk: a Tóalmási kolbászból sokkal több mindent lehet készíteni, mint gondolnád!
Most mutatunk 4 egyszerű, mégis ütős fogást, amit garantáltan el fog kapkodni a vendégsereg – és még a konyhában sem kell órákat töltened.
1. Pikáns kolbászkrém friss kenyérrel vagy zöldségekkel
Hozzávalók:
- 15 dkg Tóalmási csemege kolbász vagy csípős kolbász
- 10 dkg vaj vagy vajkrém
- 1 ek tejföl vagy joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, kömény
- tk mustár
- fél fej hagyma
Elkészítés:
A kolbászt és a hagymát vágd apróra vagy daráld le, majd keverd össze a vajjal, tejföllel, fűszerekkel. Pihentesd hűtőben legalább fél órát, hogy összeérjenek az ízek.
Tálald friss kenyérrel vagy zöldségcsíkokkal!
2. Kolbászos lecsó nokedlivel– egy csipet nyár minden falatban
Hozzávalók:
- 2 szál Tóalmási csemege parasztkolbász
- 4 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
Elkészítés:
A hagymát karikázd fel, dinszteld olajon, majd mehet rá a karikázott kolbász. Ezután jöhet a paprika, végül a paradicsom és a fűszerek. Főzd össze, míg szaftos nem lesz. Tálalhatod magában, tojással dúsítva de mind tudjuk, hogy nokedlivel az igazi.
3. Kolbászos-hagymás-sajtos tortilla tekercs
Hozzávalók:
- 1-2 szál Tóalmási csípős kolbász
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg reszelt sajt (pl. trappista, cheddar)
- 1-2 ek fokhagymás tejföl
- 4 db tortilla lap
Elkészítés:
A kolbászt felkarikázva pirítsd meg kevés zsiradékon, dobd hozzá a szeletelt hagymát is. A tortilla közepére kenj tejfölt, szórd rá a sajtot, halmozd rá a kolbászos hagymát, majd tekerd fel és pirítsd meg serpenyőben, míg kívül ropogós, belül olvadt lesz.
4. Kolbászos tészta – gyors, ízes, laktató
Hozzávalók:
- 30 dkg Szendrei tészta (pl. fodros kocka vagy orsó)
- 1 szál Tóalmási kolbász ízlés szerint
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- kevés olaj
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
Főzd ki a tésztát. Közben a hagymát és fokhagymát dinszteld meg, add hozzá a karikázott kolbászt, majd öntsd fel tejszínnel. Forrald össze, és keverd a tésztához. Szórd meg reszelt sajttal, és már tálalhatod is.
Gondoltad volna, hogy egy kis kolbászban ennyi lehetőség rejlik? Hogy ennyi izgalmas, laktató finomság készíthető belőle – akár percek alatt?
Légy kreatív, és hagyd szárnyalni a fantáziád – abból rossz nem sülhet ki!
Akár vendégeket vársz, akár csak valami különlegesre vágysz, a Tóalmási kolbász mindig tökéletes alapanyag.
Van egy bevált, rendhagyó recepted Tóalmási finomsággal?
Írd meg nekünk, és lehet, hogy a következő blogcikkünkben megosztjuk!