
Ínycsiklandó augusztusi mangalicás receptek – Tóalmási módra
A Tóalmási Kolbász Manufaktúránál idén augusztusban a legfinomabb, prémium minőségű mangalica termékek kerültek akcióba. Most nemcsak az ízekben, hanem a lehetőségekben is bővelkedünk, hiszen ezekből az alapanyagokból számtalan hagyományos, mégis különleges étel készíthető.
Miért más a mangalica kolbász?
A mangalica hús szaftosabb és márványosabb, mint a hagyományos sertés, ezért íze mélyebb, gazdagabb. A Tóalmási füstölt mangalica kolbászok hagyományos füstöléssel, adalékanyag-mentesen készülnek, így nemcsak finomabbak, hanem természetesebbek is.
Kolbászos rakott krumpli
Hozzávalók:
- Csemege füstölt mangalica szárazkolbász vagy Csípős változat
- Főtt burgonya, főtt tojás, tejföl, só, bors
- Ajánlott köretnek: ajándék csemege uborka a csomagból
Elkészítés:
A főtt krumplit és tojást karikázd fel, a kolbászt is vágd vékony szeletekre. Rétegezd tepsibe krumpli–tojás–kolbász sorrendben, minden réteget kenj meg tejföllel. A tetejére is jusson kolbász és tejföl, majd süsd aranybarnára. Friss, roppanós csemege uborkával tálalva lesz igazán teljes az élmény.
Paprikás krumpli mangalica kolbásszal
Hozzávalók:
- Vegyes füstölt mangalica szárazkolbász
- Burgonya, hagyma, paprika, paradicsom, pirospaprika, só
- Mellé: ajándék csemege uborka
Elkészítés:
A felkockázott hagymát pirítsd meg egy kevés mangalicazsíron, add hozzá a kolbászt, majd a felaprított paprikát és paradicsomot. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel vízzel, és tedd bele a krumplit. Lassú tűzön főzd puhára, majd kínáld hideg csemege uborkával, ami frissességet ad a tartalmas fogáshoz.
Nyári lecsó
Hozzávalók:
- Csípős füstölt mangalica szárazkolbász vagy csemege változat
- Paprika, paradicsom, hagyma, só, bors, mangalicazsír
- Kísérőnek: ajándék csemege uborka
Elkészítés:
A kolbászt karikázd fel, pirítsd meg mangalicazsíron, add hozzá a hagymát, majd a paprikát és paradicsomot. Lassú tűzön főzd, míg a zöldségek megpuhulnak. A frissen sült kenyér mellé kínált csemege uborka remek kontrasztot ad a lecsó gazdag ízéhez.
Hidegtál / parasztreggeli
Hozzávalók:
- Házi sült mangalica tepertő
- Házi sült mangalicazsír
- Kovászos kenyér, lila hagyma, paprika, paradicsom
Elkészítés:
A kenyeret kend meg vastagon mangalicazsírral, szórd meg apróra vágott lila hagymával. Mellé kínálj ropogós tepertőt, friss zöldségeket. Egyszerű, de verhetetlen reggeli vagy vacsora.
Ezekhez az ínycsiklandó ételekhez szükséges mangalica finomságokat augusztus végéig akciósan tudjátok beszerezni a Tóalmási Kolbász Manufaktúra webáruházából.