
Kolbász és szalonna: a magyar konyha örök párosa – Így hozd ki belőlük a legtöbbet!
Van az úgy, hogy az ember nem vágyik bonyolult dolgokra. Csak valami igazira, tartalmasra és igazán hazaira. Kolbász és szalonna. Két alapdarab, ami szinte minden magyar kamrájában ott lapul.
Most hoztunk hozzá pár tippet és receptötletet, hogyan hozd ki a legtöbbet ebből a párosból – akár reggelire, ebédre, vagy egy esti összejövetelhez.
-
Lecsó gazdagon
A sima lecsót mindenki ismeri. De ha szeretnéd feldobni, próbáld ki úgy, hogy kolbász és szalonna is kerül bele!
Az alap:
- Paprika, paradicsom, hagyma,
- Hozzá: szeletekre vágott füstölt szalonna, karikázott kolbász.
Először a szalonnát pirítsd zsírjára, majd erre mehet a kolbász, aztán a zöldségek. A végeredmény: szaftos, illatos, laktató fogás, amitől garantáltan jóllaksz.
Tipp: Friss kenyérrel, kovászos uborkával az igazi!
-
Kolbászos-szalonnás grillnyárs
Ha jön a jó idő, irány a kert! A kolbász és a szalonna itt is remekül működik együtt.
Mit húzz a nyársra?
- Kolbászkarikákat,
- Szalonnakockákat,
- Paprikát, hagymát, cukkinit – ami épp kéznél van.
A kolbász fűszerei átjárják a zöldségeket, a szalonna pedig ropogósra sül a széleken. Egyszerű, gyors, de látványos és nagyon finom.
-
Reggeli vagy vacsora gyorsan
Nem kell mindig nagyot főzni!
Vágj fel pár szelet kolbászt és szalonnát, pirítsd meg serpenyőben, mellé tükörtojás vagy rántotta – kész is a tökéletes reggeli vagy villámvacsora.
Tipp: Friss salátával is remekül működik, ha egy kicsit könnyítenéd a fogást.
+1 Ötlet: Hidegtál vendégváráshoz
Nem kell mindig meleg étel. Egy szép tálon elrendezve a szeletelt kolbász, szalonna, sajtok, zöldségek, savanyúságok bármilyen alkalmat feldobnak.
Akár hétköznapi vacsorára, akár vendégváráshoz tökéletes megoldás!
A kolbász és szalonna kettőse időtlen klasszikus. Érdemes mindig otthon tartani belőlük, mert bármikor jól jönnek: reggel, délben, este, kertben vagy a konyhában.
Nálunk Tóalmáson épp ezért készítjük őket úgy, hogy önmagukban is megállják a helyüket – de együtt igazán teljes az élmény.