
Grillezés mesterfokon – így hozd ki belőle a legtöbbet!
Grillezni lehet egyszerűen is – de ha már füstöl a parázs, miért ne legyen emlékezetes? A Tóalmási grillkolbászok már önmagukban is zamatosak, de van néhány trükk, amivel igazán élménnyé teheted a sütést. Ez a blogbejegyzés nemcsak recepteket hoz, hanem olyan tippeket is, amiket a gyakorlott grillmesterek is megirigyelnek.
1. A kolbász legyen a főszereplő!
Ne bízd a véletlenre – a jó grillkolbász fűszeres, szaftos, tartalmas. A Tóalmási kolbászok hagyományos módon készülnek, mesterséges adalék nélkül, így nemcsak ízletesek, hanem egészségesek is.

2. Vágd meg, de csak finoman!
Sokan a sütés közben többször is átszúrják a kolbászt – de ez hiba! A belső szaft ilyenkor elillan, és amit kapsz, az egy kiszáradt rúd. Ehelyett csak enyhén karcold be a héját 2-3 helyen, hogy ne repedjen szét a hő hatására. Így nemcsak jól átsül, hanem látványra is szebb lesz.

3. A hőmérséklet mindent visz
Előmelegített grill, közepes láng, és türelem. A kolbász nem szereti a kapkodást. Ne égesd, hanem süsd – szép lassan, egyenletesen, hogy belül is átsüljön, kívül pedig szépen piruljon.
4. Pihenni hagyni kötelező!
Ha levetted a grillről, ne szeleteld azonnal. Takarj rá pár percre alufóliát, hogy a szaftok újra eloszoljanak a belsejében. Ez a trükk a különbség a „jó” és a „elképesztő” között.
5. A kísérők teszik teljessé az élményt
Egy jól eltalált savanyúság vagy zöldségkrém megkoronázza az egész grillélményt. A Noszlopi savanyúságaink – mint a roppanós almapaprika vagy a céklasaláta – tökéletesen illenek a szaftos kolbász mellé, és ha kenni is szeretnél valamit a kenyérre: próbáld ki a zöldségkrémjeink egyikét vagy az összeset – Hidd el nem fogsz csalódni!
6. Grillcsomag – ha mindent egyben keresel
Ne stresszelj a bevásárlással! A Tóalmási grillcsomagokban minden benne van, amire szükséged lehet: válogatott húsok, füstölt különlegességek, melléjük pedig ajándék kiegészítők. Csak gyújtsd be a tüzet, a többit mi adjuk.

Készen állsz egy valódi grill élményre?
Válogass a Tóalmási grilltermékek, savanyúságok és zöldségkrémek között!