Cézársaláta füstölt szalonnával
20 perc alatt kész a vacsora!
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet fehér kenyér,
- 0,5 dl olívaolaj,
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- 2 dl majonéz,
- 1 kiskanál fehérborecet,
- 0,5 dl tejszín,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- só,
- őrölt fehérbors,
- 4 fej római saláta,
- 20 dkg Tóalmási füstölt nyers angolszalonna,
- 5 dkg parmezán sajt.
Elkészítés
- A sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütőben 165°C-ra) előmelegítjük.
- A kenyérszeletek héját levágjuk és a belsejüket felkockázzuk. A kenyérkockákat sütőlapra szórjuk, levegősen elrendezzük és a sütőbe toljuk, majd 10 percig sütjük.
- Az olajat a fokhagyma felvével összekeverjük és a kenyérkockákat beleszórjuk, majd alaposan összekeverjük.
- Az öntethez a maradék zúzott fokhagymát a majonézzel, az ecettel a tejszínnel és 2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
- A salátát lapostányérra rendezzük, a kis szeletekre vágott szalonnával és a kenyérkockákkal megszórjuk, majd a sajtforgácsokkal díszítjük.