Tóalmási Kolbász Manufaktúra webáruháza

Kérdés esetén keress minket bizalommal: 

+36-20/342-7381

Kategóriák
Tóalmási Kolbász Manufaktúra webáruháza

Kérdés esetén keress minket bizalommal: 

+36-20/342-7381

  • Kategóriák
    • Új termékek
    • Tóalmási Marha húsok
    • AKCIÓS TERMÉKEK
    • Tóalmási Csomag ajánlatok
    • Grill termékek
    • Tormák
    • Grill zöldségkrémek, Lekvárok
    • Tóalmási Friss húsok
    • Mangalica Termékek
    • Szürkemarha Termékek
    • Noszlopi Finomságok
    • Szendrei tészták
    • Tóalmási Snack kolbászok
    • Tóalmási Érlelt Szalámik
    • Tóalmási kolbászfélék
    • Tóalmási szalonnafélék
    • Tóalmási füstölt húsok
    • Sajtok, tejtermékek
    • Tóalmási kiegészítők
    • Tóalmási fűszerek
    • Tóalmási Sült termékek
    • Ajándék kollekciók, utalványok.
    • Tóalmási Disznótoros
  • Viszonteladói Jelentkezés
  • Blog
  • Hasznos információk
    • Szállítási információk
    • Fizetési információ
    • Elérhetőségek
    • Kapcsolat
    • Snack kérdőív
  1. Blog
  1. Blog
Vissza
Csülkös bableves

Csülkös bableves

Ez a tartalmas, füstölt csülökkel és csipetkével gazdagított bableves igazi klasszikus, amely a nagymamáink régi receptjeit idézi, a bográcsban készült ízek felejthetetlen varázsával.

Hozzávalók (6 személyre)

  • 4 evőkanál olaj,
  • 3 vöröshagyma,
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 2 evőkanál csemege pirospaprika,
  • 1 egész Tóalmási füstölt nyers hátsó csülök egy éjszakára vízbe áztatva,
  • 2 babérlevél,
  • só,
  • 60 dkg száraz tarkabab, egy éjszakára vízbe áztatva.
a csipetkéhez:
  • 2 tojás,
  • 2 só,
  • kb. 15 dkg liszt.

Elkészítés

  1. Bográcsban a felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott
    fokhagymát megfuttatjuk.
  2. A pirospaprikával megszórjuk, majd egy kevés vízzel felöntve kiforraljuk. 2
    liter vízzel felöntjük, a csülköt beletesszük, babérlevéllel és sóval ízesítjük,
    majd félig megpároljuk. Ha a víz elpárolog, folyamatosan pótoljuk.
  3. Közben a csipetkéhez a tojást egy kissé megsózzuk, és annyi liszttel
    összedolgozzuk, amennyit felvesz. A tésztából kis darabkákat csipkedünk,
    és lisztezett tálcára szórjuk.
  4. Amikor a hús félig megpuhult, az előző este beáztatott, majd leöblített
    babot beletesszük, ha szükséges, utánaízesítjük, és készre főzzük.
  5. Mielőtt a leves elkészülne, a csipetkét beleszórjuk, és pár percig
    tovább főzzük.
  6. Tálaláskor a bablevest tejföllel meglocsolva gazdagítjuk. Kívánság szerint
    erős paprikát is adhatunk hozzá.
Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Manufaktúrák Neked Kft.
  • 2252 Tóalmás, Fő utca 148.
  • +36-20/342-7381
  • ugyfelszolgalat@toalmasimanufaktura.hu
  • facebook

  • instagram

  • tik-tok

  • youtube

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le!

Hogy ne maradj le a kedveményekről, akciókról, legfrissebb híreinkről íratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás
simplepay_hu_v2
  • Új termékek
  • Tóalmási Marha húsok
  • AKCIÓS TERMÉKEK
  • Tóalmási Csomag ajánlatok
  • Grill termékek
  • Tormák
  • Grill zöldségkrémek, Lekvárok
  • Tóalmási Friss húsok
  • Mangalica Termékek
  • Szürkemarha Termékek
  • Noszlopi Finomságok
  • Szendrei tészták
  • Tóalmási Snack kolbászok
  • Tóalmási Érlelt Szalámik
  • Tóalmási kolbászfélék
  • Tóalmási szalonnafélék
  • Tóalmási füstölt húsok
  • Sajtok, tejtermékek
  • Tóalmási kiegészítők
  • Tóalmási fűszerek
  • Tóalmási Sült termékek
  • Ajándék kollekciók, utalványok.
  • Tóalmási Disznótoros
  • Viszonteladói Jelentkezés
  • Blog
  • Hasznos információk
    Hasznos információk
    • Szállítási információk
    • Fizetési információ
    • Elérhetőségek
    • Kapcsolat
    • Snack kérdőív
Belépés
Regisztráció